The Sheeptown Project

De wond is de plek waar het licht binnen komt – Rumi

The Sheeptown Project zuigt het publiek mee in een parallel mystiek universum waar de deuren opengaan naar een andere werkelijkheid. In een verlaten ruimte – aan de rand van de stad- herrijst een tribale kindertempel waar het publiek een dienst bijwoont, geleid door kinderen. De dienst wordt gehouden ter ere van het mysterieuze Schapenkind. Het Schapenkind is een symbool voor alle kinderen en jongeren die Alexandra Broeder de afgelopen periode binnen de GGZ heeft mogen ontmoeten. Het gedrag dat er in onze maatschappij voor zorgt dat deze kinderen buiten het systeem vallen, wordt in The Sheeptown Project benaderd als een spirituele kracht die ons via een rituele ceremonie toegang geeft tot onze eigen kwetsbaarheid.

Binnen haar werk verbindt theatermaker Alexandra Broeder de domeinen kunst en psychiatrie met elkaar. In The Sheeptown Project wordt het publiek een parallel universum ingezogen waar de deuren opengaan naar een andere werkelijkheid. In het Beautiful Distress House op de NDSM werf herrijst deze zomer een tempel waar het publiek een ceremonie bijwoont geleidt door kinderen. De dienst wordt gehouden ter ere van het mysterieuze Schapenkind. Het Schapenkind is een symbool voor alle kinderen en jongeren die Broeder de afgelopen periode binnen de GGZ heeft mogen ontmoeten. Het gedrag dat er in onze maatschappij voor zorgt dat deze kinderen buiten het systeem vallen wordt in The Sheeptown Project benaderd als een spirituele kracht die ons via een rituele ceremonie toegang geeft tot onze eigen kwetsbaarheid.

Credits
Concept en regie: Alexandra Broeder, gidsen: Nilo Clark, Lucy Acda, Oscar Boon, Jessie Luycx, Fiene Pijnenborg, Kirsten van den Brink, Dylan Young, Paco Meeuwisse, Gabriëlla Olkers, Tim Schouten en Alexandra Greidanus, vormgeving: Sacha Zwiers, muziek: Roald van Oosten, lichtontwerp: Varja Klosse, dramaturgie: Berthe Spoelstra, regie assistentie en productie: Nikita Oldert, grafisch ontwerp: Sacha van den Haak, beeldmateriaal: Kamerich & Budwilowitz, bijzondere dank aan: Jill, Noa, Herman, Iggy, Noa, Emma, Liz en Hedwig, ontwikkeld in samenwerking met Levvel, centrum voor kinder en jeugdpsychiatrie, Reinier van Arkel, afdeling jeugdhulpverlening en Beautiful Distress, stichting die kunst inzet om psychisch lijden zichtbaar en bespreekbaar te maken.

The Sheeptown Project is een coproductie met Het Zuidelijk Toneel, in samenwerking met Frascati, Over het IJ en Beautiful Distress.