Nieuws

Tamara Roos nieuw zakelijk directeur stichting Tijd van de Wolf

foto-tamara-roos foto-tamara-roos
 
 

Tamara Roos (Alkmaar, 1978) neemt de functie over van Wilma Kuite die vanaf 2019 aan de stichting verbonden was. Tamara brengt een rijke ervaring en grote betrokkenheid mee naar Stichting Tijd van de Wolf. Tamara Roos: “Het werk van Alexandra fascineerde me al lange tijd. Bij haar voorstellingen kom ik altijd anders naar buiten dan dat ik naar binnen ben gegaan. Verward, verrast, aan het denken gezet. Door de theatrale setting weet ze zware thema’s op een compleet nieuwe manier te belichten. Haar werk, en dat van haar artistieke team, laat je op een nieuwe manier naar de wereld om je heen kijken. Dat is voor mij ook de kracht van verbeelding en wat mij beweegt in mijn werk.”

Tamara Roos studeerde in 2003 af als orthopedagoog aan de Universiteit van Amsterdam en in 2004 als Docent Drama aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Daarna werkte zij lange tijd als theatermaker op scholen en kunstencentra met kinderen en jongeren en leidde van 2009 tot 2017 de educatieafdeling van Centrum voor de Kunsten Artiance in Alkmaar. De afgelopen jaren was ze als artistiek leider van culturele broedplaats HAL25 in Alkmaar. werkzaam, waar ze grote maatschappelijke theaterproducties met onder andere kinderen, vluchtelingen en daklozen organiseerde. Ook zette ze vanuit deze plek productiehuis Hollandse Luchten op, dat jonge makers bij het ontwikkelen van hun artistieke signatuur en het zakelijk opzetten van hun eerste producties begeleidt.

Alexandra Broeder en haar team kijken uit naar de samenwerking: Alexandra: “Ik ben ongelofelijk dankbaar dat Tamara Roos op ons pad is gekomen. Ze heeft een scherpe blik, is vanaf het moment van haar aanstelling zeer betrokken, voelt precies aan wat nodig is en ik vind het bijzonder om te ervaren hoe ze ons nu al - als team en individueel - volledig in onze kracht weet te zetten. Met Tamara aan boord wordt de lange termijnvisie steeds duidelijker en ik kijk er enorm naar uit dit samen met haar verder te gaan ontwikkelen en tot uitvoer te brengen.”

Terug naar Nieuws