Nieuws

Start kaartverkoop De week van magisch denken: The Gift 12 t/m 14 mei

Foto Start kaartverkoop De week van magisch denken: The Gift 12 t/m 14 mei Foto Start kaartverkoop De week van magisch denken: The Gift 12 t/m 14 mei
 

Doodsverlangen, doodsangst en de (on)mogelijkheid tot leven. Het theatrale contextprogramma De week van magisch denken, draait om grote thema’s. Centraal staat het project dat theatermaker Alexandra Broeder maakt met de 22-jarige Anouk van Kampen: The Gift.

In The Gift neemt Anouk ons mee in haar gedachtewereld over leven en dood. Want wat als je sterk voelt dat het leven niet voor jou bedoeld is, dat je het niet kunt dragen? In verschillende bijeenkomsten en met uiteenlopende gasten wordt het gesprek aangegaan over euthanasie bij psychisch lijden, zingeving en co-creatie met mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Bestel je kaarten hier

Donderdag 12 mei i.s.m. professor Anne Goossensen

Anne is hoogleraar informele zorg en zorgethiek aan de Universiteit van Humanistiek. Zij werkt vanuit het gegeven engrossment, wat diepe belangstelling betekent: wat maakt dat mensen in een kwetsbare fase zich gezien en gehoord voelen?

Vrijdag 13 mei i.s.m. Menno Oosterhoff

Als (kinder- en jeugd)psychiater en ervaringsdeskundige richtte hij Stichting Dwangstoornis op. Hij doet met regelmaat second opinions in het kader van een euthanasieverzoek en schrijft veelvuldig over het onderwerp.

Zaterdag 14 mei i.s.m. Rosalie Pronk

Rosalie promoveerde als ethicus met haar proefschrift ‘A dialogue on death: On mental illness and physician-assisted dying’. Hiervoor sprak zij met artsen, patiënten en hun naasten over hun ervaringen bij een verzoek tot euthanasie bij psychisch lijden.

Op vrijdag 13 mei kan je je voorstellingbezoek combineren met een rituele samenkomst i.s.m. Arjan Broers, theoloog, programmamaker en pastor van de Dominicuskerk in Amsterdam. Het geloof kan een uitnodiging zijn om voluit te leven, zegt de Engelse dominicaan en auteur Timothy Radcliffe. Toch zijn wij de verbinding met het geloof in onze maatschappij steeds meer kwijt geraakt. Hoe gaan wij dan om met het leven, onze kwetsbaarheid en de dood? Om dit te onderzoeken organiseren Alexandra Broeder en Frascati op vrijdag 13 mei een ritueel gesprek voorafgaand aan de voorstelling van The Gift. Na afloop is er soep, wijn en brood en kan de voorstelling bezocht worden.

Aantal kaarten is beperkt, bestel ze hier