Nieuws

Start kaartverkoop herneming The Gift in Frascati

Foto Start kaartverkoop herneming The Gift in Frascati Foto Start kaartverkoop herneming The Gift in Frascati
 

In The Gift neemt de 22-jarige Anouk van Kampen ons mee in haar gedachtewereld over leven en dood. Anouk beschikt over een allesoverheersende gave die zo zwaar weegt dat ze niet meer wil en kan leven. Recent meldde ze zich aan bij Expertisecentrum Euthanasie.

Iedere avond nodigt Anouk gasten uit om met haar en Alexandra op het podium in veiligheid en gelijkwaardigheid te reflecteren op de vragen die zij in haar performance opwerpt. In september zijn dat:

Donderdag 22 september | Kit Vanmechelen
Kit is als psychiater onder andere verbonden aan Expertisecentrum Euthanasie. Ze wil het taboe op euthanasie bij psychisch lijden doorbreken, zodat mensen zich in hun wens gehoord voelen en niet in eenzaamheid achterblijven. Een grote zorg voor haar zijn de lange wachttijden.

Vrijdag 23 september | Rosalie Pronk

Rosalie promoveerde als ethicus met haar proefschrift ‘A dialogue on death: On mental illness and physician-assisted dying’. Hiervoor sprak zij met artsen, patiĆ«nten en hun naasten over hun ervaringen bij een verzoek tot euthanasie bij psychisch lijden.

Zaterdag 24 september | Prof. Dr. Arne Popma
Arne is onder meer Hoogleraar en Afdelingshoofd Kinder- en Jeugdpsychiatrie & Psychosociale Zorg bij Amsterdam UMC en verbonden aan ggz-instelling Levvel. Hij zet zich op vele fronten in voor betere hulp aan jongeren met een psychische kwetsbaarheid.

KAARTEN

Hoe om te gaan met leven, dood en psychisch lijden?

Naast de voorstelling The Gift is tijdens dit theatrale contextprogramma een rituele maaltijd voorafgaand aan de voorstelling op zaterdag 24 september te ervaren. Bij de week hoort de podcast Magisch Denken: een serie waarin Alexandra met diverse gasten in gesprek gaat over psychisch lijden, leven en dood. In september zal een nieuwe aflevering toegevoegd worden. Gedurende de week zijn intieme audio-installaties te bezoeken die Alexandra en haar team ontwikkelden tijdens hun residency in Museum van de Geest, in samenwerking met jongeren in behandeling bij ggz-instelling Het Huis in Haarlem.