Nieuws

23 februari: De langste nacht in Haarlem

de-langste-nacht-met-zon-4 de-langste-nacht-met-zon-4
 
 

Je bent onderweg. Je draagt je verlangen. Niet alleen.

De cijfers liegen er niet om: steeds meer jongeren lopen vast in hun leven en worstelen met prestatiedruk. De hele dag kan je jezelf vergelijken met mensen die het wel op orde lijken te hebben.

Maar hebben we nu te maken met een zieke generatie of een zieke maatschappij? Waar ligt de grens tussen psychische problemen en diep menselijke vraagstukken of een roep van de ziel? In onze maatschappij lijkt die grens inmiddels verdwenen.

Geraakt door de geestelijke nood die zij om zich heen zien, met name onder jongeren, creëren theatermaker Alexandra Broeder en pastor Arjan Broers nieuwe rituelen om daarmee licht schijnen op wat we misschien wel kunnen zien als de grootste crisis van onze tijd: opgroeien zonder spirituele dimensie en zonder het gevoel in samenhang met anderen te bestaan.

Om de last die je bij je draagt te verlichten, organiseert Tijd van De Wolf een rituele tocht, van de Schuur naar de Doopsgezinde kerk, dwars door het centrum van Haarlem.

KAARTEN»

De Langste Nacht is de eerste uiting van het Universum van The Creature, een samenwerking tussen theatercollectief Tijd van de Wolf, Museum van de Geest, de Schuur en ggz-instelling Het Huis in Haarlem. In het Universum van The Creature wordt het publiek uitgenodigd anders te kijken naar psychische kwetsbaarheid. In de binnentuin van het museum creëert het team van Tijd van de Wolf een installatie die in heel 2023 te zien is en met de wisseling van de seizoenen van gedaante verandert. Gedurende het jaar vinden rituelen, gesprekken, workshops en performances plaats. Eerder werkten deze partners als samen bij het Sheeptown brievenproject (2022) van Tijd van de Wolf.

Terug naar Nieuws